Tijdens de Kolderieke avond op zaterdagavond werden Kyana Gomes en Loek van den Berg uitgeroepen als kroeënpaar van 2023.

Kroeënpreenses Kyana is 12 jaar oud en woont samen met haar ouders Osvaldo en Ilona op Laarveld. Op het moment van vragen zat ze in groep 8 van OBS Molenakker maar inmiddels zit ze in de brugklas van Het College, iets met corona en uitroepen. Handballen doet ze het liefst en ze is vier keer per week in de sporthal te vinden bij Rapiditas. Een feestje bouwen is aan haar wel toevertrouwd. Als adjudante heeft Kyana haar goede vriendin Lisa Napo uitgekozen.

Kroeënpreens Loek woont samen met zijn ouders Serge en Judith, broer Pim en zusje Janne op Hushoven. Loek zit in groep 8a van OBS Molenakker. Vastelaovendj vieren zit in zijn bloed en het liefst viert hij dit met z’n allen: opa’s, oma’s, ooms en tantes, neefjes, nichtjes.

Het liefst speelt Loek in de tuin, voetballen of spelen met hond Tommie. Ook vindt hij het leuk om af en toe te gamen. Om zijn energie kwijt te kunnen basketbalt Loek bij BAL. En energie heeft hij genoeg. Adjudant van Loek is Sen Ramaekers. Ze fietsen al jaren samen naar school en Sen houdt ook wel van een feestje.

De hoogheden hebben de orde van de fieëstbieësten ingesteld onder het devies: Vastelaovendj met os wurdj kei-j gaaf, saame met uch knalluh vae ut daak d’r aaf!