Luke is 12 jaar en zit in groep 8b, en Minthe is 11 jaar en zit in groep 8a van OBS Molenakker. Kroeënpreens Luke is een zoon van Jeroen en Jackie de Vreeze en samen met zijn zus Hanna en broer Cian wonen ze op de Keurmeesterlaan. Hij is geboren in Londen, waar hij zijn eerste 9 levensjaren heeft gewoond. Zijn hobby’s zijn voetballen bij SV Laar, zwemmen bij de Rog en hij is lid van scouting Hubrova.

Kroeënpreenses Minthe, ook wel Smint genoemd, is een dochter van Ron Schaeken en Heidi Schaeken-Coolen. Samen met haar broertje Thijn en hamster Snuffie wonen ze op de Windmolen. Vastelaovendj vieren zit haar in ’t bloed. Haar moeder is jeugdprinses geweest bij VV de Heiknuiters. De hobby’s van Minthe zijn, hockeyen in de D1 van HV Weert. Ze houdt van feesten en luistert graag naar muziek, Minthe speelt zelf ook gitaar. Ze is echt een gezelschapsmens en speelt graag bordspelletjes met het gezin.

Kroeënpreens Luke en kroeënpreenses Minthe worden bijgestaan door hun adjudanten en vrienden Jelle Caris en Noa Cortie Samen gaan ze de vastelaovendj onder hun devies ‘Vae hebbe mer eîn doel, dieëze vastelaovendj weurtj kei cool!’